Windows 10, pek çok açıdan Windows'un en gelişmiş sürümü olarak görülse de hala kararlılık sorunları olduğu biliniyor. Bu sorunlardan birini, Windows 10 Wi-Fi sorununun nasıl çözüleceğini çözmek için uygulayabileceğiniz bazı yöntemler vardır. Farklı hata uyarıları için farklı yöntemler deneyebilirsiniz.
Çoğu kullanıcının Windows 10 ile sorunları vardır. Bu sorunların temelinde işletim sistemindeki kararlılık sorunu yatmaktadır. Bilinen sorunlardan biri Windows 10 Wi-Fi sorunudur. Windows 10 Wi-Fi sorunu olan kullanıcılar; Ağların görünmemesi, Wi-Fi açılmaması, Wi-Fi ikonu olmaması, Wi-Fi şifresini giremem gibi farklı şikayetlerle böyle bir sorun olduğunu belirtiyorlar.
Peki, Windows 10 Wi-Fi sorunu nasıl çözülür? Ağ bağlantılarında, özellikle Windows 10 Wi-Fi bağlantı kesilme sorunu ile ilgili can sıkıcı sorunları olan kullanıcıların bazı temel yöntemleri vardır. Bu yöntemler için, Windows 10 Wi-Fi sorun çözümüne ulaşabilir ve bu sorunun tekrarlanmasını, herhangi bir üçüncü taraf yazılımı indirmeden, sadece sistem ayarlarını düzenleyerek engelleyebilirsiniz.
Windows 10 Wi-Fi sorunu nasıl çözülür?
Yöntem 1:Antivirüs izninizi devre dışı bırakın. Yöntem 2:Windows güvenlik duvarını devre dışı bırakın. Yöntem 3:Wi-Fi ağını unutun ve yeniden bağlanın. Yöntem 4:Wi-Fi ağ adını ve şifresini değiştirin. Yöntem 5:İnternet Bağlantıları Sorun Gidericisini çalıştırın. Yöntem # 6:Ağ sürücüsünü güncelleyin veya yeniden yükleyin. Yöntem # 7:Ağ sürücüsü Güç Yönetimi ayarlarını yapın.
Yöntem 1:Virüsten koruma yazılımınızı devre dışı bırakın:
Virüsten koruma yazılımı, bilgisayarınızı olası tehditlerden korumak için belirli eylemleri kısıtlayabilir. Bir virüsten koruma yazılımının, özellikle ağ güvenliği ayarlarının etkin olduğu durumlarda, bir Windows 10 Wi-Fi sorunu oluşturması olasıdır.
Bu nedenle böyle bir sorunla karşılaştığınızda öncelikle antivirüs yazılımınızı devre dışı bırakın, bilgisayarınızı yeniden başlatın ve bir ağa bağlanmayı deneyin. Bu yöntem işe yararsa, sanal güvenliğiniz için farklı bir alternatif antivirüs yazılımı kullanmalısınız.
Yöntem 2:Windows güvenlik duvarını devre dışı bırakın:
Adım # 1:Windows arama çubuğuna Komut İstemi yazın ve arayın. Adım # 2:Komut İstemi simgesine sağ tıklayarak yönetici olarak çalıştırın. Adım 3:Komut İstemi ekranında netsh advfirewall set allprofiles state'i kapatın ve Enter'a basın. Adım 4:Windows güvenlik duvarı devre dışı bırakılacaktır. Adım 5:Bilgisayarı yeniden başlatın. Adım # 6:Tekrar bir ağa bağlanmayı deneyin. Windows işletim sistemine yüklenen ve sisteminizi olası tehlikelere karşı koruyan güvenlik duvarı da Windows 10 Wi-Fi sorununa neden olabilir. Güvenlik duvarını yeniden etkinleştirmek için Komut İstemi ekranına netsh advfirewall set allprofiles state yazıp Enter tuşuna basın ve bilgisayarınızı yeniden başlatın.
Yöntem 3:Wi-Fi ağını unutun ve yeniden bağlanın:
Adım # 1:Windows Başlat menüsünü açın. Adım # 2:Ayarlar simgesine tıklayarak Ayarlar sayfasını açın. Adım # 3:Ağ ve Web sayfasını açın. Adım # 4:Sol menüden Wi-Fi seçeneğine tıklayın. Adım # 5:Bilinen Ağları Yönet seçeneğine tıklayın. Adım # 6:Bağlanmakta sorun yaşadığınız ağı seçin. Adım # 7:Unut'a tıklayın. Adım # 8:Bilgisayarı yeniden başlatın. Adım # 9:Ağa yeniden bağlanmayı deneyin.
Daha önce bilgisayarınıza bağlı bir Wi-Fi ağına bağlanmaya çalışırken sorun yaşıyorsanız, ağı unutmak ve yeniden bağlanmak sorunu ortadan kaldırabilir. Böyle bir sorun modeminizden veya bilgisayarınızdan kaynaklanıyor olabilir. Bu nedenle unutmak ve yeniden bağlanmak olası sorunları çözecektir.
Yöntem # 4:Wi-Fi ağ adını ve şifresini değiştirin:
Adım # 1:Modem arayüzünde oturum açın. Adım # 2:Ayarlar sayfasını açın. Adım # 3:Ağ adını ve şifresini buradan değiştirin. Sayfa adları modem markasına ve modeline göre değişebilir. Adım # 4:Modemi ve bilgisayarı yeniden başlatın. Adım 5:Ağa bağlanmayı deneyin. Windows 10 Wi-Fi sorunu birçok farklı marka ve model bilgisayar üzerinde ortaya çıkar ve doğal olarak birçok farklı çözüm yöntemi ortaya çıkar. Bu sorunu yaşayan bazı kullanıcılar, Wi-Fi kablosuz modem ağının adını ve şifresini değiştirdiklerinde bu sorunun ortadan kalktığını görmüştür. Basit bir yöntem olduğu için denemeye değer.
Yöntem 5:İnternet Bağlantıları Sorun Gidericisini Çalıştırın:
Adım # 1:Windows Başlat menüsünü açın. Adım # 2:Ayarlar simgesine tıklayarak Ayarlar sayfasını açın. 3. Adım:Güncelleme ve Güvenlik sayfasını açın. Adım # 4:Soldaki menüden Sorun Gider'e tıklayın. Adım 5:Ek Sorun Gidericiler'e tıklayın. Adım # 6:Açılan sayfadan İnternet Bağlantıları seçeneğine tıklayın. Adım # 7:Sorun Gidericiyi Çalıştır seçeneğine tıklayın. Adım # 8:İşlemin tamamlanmasını bekleyin. Adım # 9:Bilgisayarı yeniden başlatın. Adım # 10:Ağa bağlanmayı deneyin.
Windows işletim sisteminin kendi Sorun Giderici aracını kullanarak, Windows 10 Wi-Fi sorunu hakkında neler yapabileceğinizi öğrenebilir veya aracın sorunları gidermesini sağlayabilirsiniz. İşlem sonucunda herhangi bir sorun tespit edilmezse farklı yöntemler deneyebilirsiniz.
Yöntem # 6:Ağ sürücüsünü güncelleyin veya yeniden yükleyin:
Adım # 1:Windows tuşu + X tuş kombinasyonuna basın. Adım # 2:Açılır menüden Aygıt Yöneticisi'ni açın. Adım # 3:Ağ Adaptörleri seçeneğini genişletin. Adım # 4:Ağ sürücünüze sağ tıklayın. Adım # 5:Varsa, Sürücüyü Güncelle seçeneğiyle güncellemeyi yükleyin. veya 6. Adım:Cihazı Kaldır'a tıklayın. Adım # 7:Gerekli onayları sağlayın. Adım # 8:Bilgisayarı yeniden başlatarak sürücüyü yeniden yükleyin. Adım # 9:Ağa bağlanmayı deneyin.
Eski aygıt sürücüleri, Windows 10 Wi-Fi sorunu gibi birçok farklı soruna neden olabilir. Önce sürücüyü Aygıt Yöneticisi aracılığıyla güncellemeyi deneyin. Güncelleme mevcut değilse veya kurulu değilse, sürücüyü kaldırın. Bilgisayarı yeniden başlattığınızda, sürücü en güncel ve sorunsuz sürümle yüklenecektir.
Yöntem # 7:Ağ sürücüsü Güç Yönetimi ayarlarını yapın:
Adım # 1:Windows tuşu + X tuş kombinasyonuna basın. Adım # 2:Açılır menüden Aygıt Yöneticisi'ni açın. Adım # 3:Ağ Adaptörleri seçeneğini genişletin. Adım # 4:Ağ sürücünüze sağ tıklayın. Adım # 5:Özellikler seçeneğine tıklayın. Adım # 6:Güç Yönetimi sekmesini açın. Adım # 7:Güç tasarrufu yapmak için bilgisayarın bu cihazı kapatmasına izin ver seçeneğinin yanındaki işareti kaldırın. Adım # 8:Tamam düğmesine tıklayın. Adım # 9:Bilgisayarı yeniden başlatın. Adım # 10:Ağa bağlanmayı deneyin.
Windows 10 Wi-Fi sorunu yalnızca ağa bağlanma sorunu değildir. Birçok kullanıcı bir ağa bağlanır, ancak bağlantı herhangi bir uyarı olmaksızın kesilir. Bağlantı kaybını önlemek için, ağ sürücünüzün Güç Yönetimi ayarlarını değiştirmelisiniz. Böylece, güç tasarrufu için ağ sürücünüz devre dışı bırakılmayacaktır.
Windows 10 Wi-Fi sorunu yaşayan kullanıcıların rahatlıkla uygulayabileceği ve sorunu büyük ölçüde ortadan kaldırabileceği yöntemleri anlattık. Problem nedeniyle farklı hatalarla karşılaşabilirsiniz bu yüzden yöntemler arasından en uygun yöntemi seçmelisiniz. Hatta hepsini uygulayarak olası sorunlardan önce müdahale etmek bile mümkündür.