Türkiye'deki kanser hastalarının kafasındaki sorulara cevap verecek yeni YouTube kanalı Pfizer Onkoloji One'ı duyurdu. Pek çok onkolog, psikolog ve pedagogun yer alacağı bu YouTube kanalı, kanser teşhisi konulan ve hem fiziksel hem de zihinsel zorluk yaşayan hastalara yardımcı olacak.
Dünyanın her yerinden insanlar hem fiziksel hem de zihinsel olarak kansere karşı mücadele ediyor. Uluslararası Kanser Araştırma Ajansı'nın paylaşacağı verilere göre Türkiye'de her yıl yaklaşık 230 bin kişi ve özellikle meme kanseri teşhisi kolektral olmak üzere konuluyor ve hastalar bu süreçte soruya birden fazla cevap arıyor.
Pfizer Onkoloji, 4 Şubat Dünya Kanser Günü'nde anlamlı bir adım attı ve kanser hastaları ve yakınlarının yüzlerce sorusuna cevap vermek için Bir Arada adlı yeni bir YouTube kanalı kurdu. Kansere karşı toplu bir eylemle yola çıkan kanalda deneyimli onkologlar, psikologlar ve pedagoglar yer alacak.
Birlikte kanser hastalarının kafasındaki soruları cevaplamaya odaklanacak
Birlikte kanser hastalarının günlük yaşamları, tedavi süreçleri ve sosyal yaşamları ile ilgili yüzlerce sorunun yanıtlanmasına olanak tanıyacak. Bugün itibarıyla yayına başlayan kanalda uzmanlar "Kanser tamamen tedavi edilebilir mi", "Tedavi olurken emzirebilir miyim?" ve "Ne sıklıkla fiziksel aktivite yapabilirim." Gibi sorulara cevap verecektir. Kanalda sadece onkologlar değil, aynı zamanda kanserin neden olduğu psikolojik baskıyı hafifletmeye odaklanan psikologlar ve pedagoglar da yer alacak. Bu videoların amacı, bir aile üyesi olan veya kanser teşhisi konan çocukları psikolojik olarak hazırlamak ve yetişkinlere hastalıklarını çocuklarıyla nasıl paylaşacakları konusunda rehberlik etmek olacaktır.