Parkinson hastalığı olarak adlandırılan ve 65 yaş üstü kişilerde görülme sıklığı yaklaşık% 1 olan hastalığın teşhisi için, hastalığın çeşitli semptomlarının uzman klinisyenler tarafından değerlendirilmesi ve ardından teşhis edilmesi gerekmektedir. Bu nedenle bilim insanları, Parkinson'un erken teşhisi ve tedavisi için araştırmalarına devam ediyor.
Parkinson'un erken teşhis oranlarının oldukça düşük (% 50-70) olduğunu belirten Iowa Eyalet Üniversitesi araştırmacıları Dr. Led by Thomas Beach, teşhis doğruluğunu artırmak için yanlış katlanmış alfa-sinüklein (alfa-sinüklein) proteinleri üzerinde yoğunlaştı.
Parkinson hastalığının birincil (birincil) indükleyicileri (uyarıcılar) olarak kabul edilen, dopamin salgılayan (salgılayan) nöronlar beyinde aşamalı olarak biriktiklerinde. Ölüme neden olan ve ileride hastalığın karakteristik motor semptomlarına neden olan alfa-sirküler proteinlere odaklanan araştırma ekibi, bu proteinlerin birçok yerden (gözyaşı, bağırsak) elde edilebileceğini bilmektedir. Araştırmada, proteinlerin deri gibi diğer vücut dokularından da elde edilebileceğini keşfettiler.
Deriden elde edilen proteinin biyobelirteç olarak kullanılabileceğini düşünen araştırma ekibi, yarısı Parkinson hastalığı olan kişilerden, yarısı da nörolojik hastalığı olmayan kişilerden alınmış 50 farklı cilt örneğinde yanlış katlanmış proteinler içeriyor. ve 25 Parkinson hastasından 24'ü doğru teşhis edildi. Kontrol grubuna ait 1 kişide, yalancı katlanma olarak yanlış pozitif protein kümesi tespit edildi. Araştırma şimdilik çok küçük olmasına rağmen, daha da geliştirilebilir ve geniş denek gruplarında olumlu sonuçlar verirse gelecekteki Parkinson taramalarında kullanılabilir. (Bu arada, PSA'nın günümüzde tarama amacıyla rutin olarak kullanılan tek biyobelirteç olduğunu ekleyelim; Prostat Spesifik Antijen.)
Yeni araştırma Hareket Bozuklukları dergisinde yayınlandı.