Çoğumuzun efsane olarak hatırladığı 14 yaşındaki Call of Duty 4: Moden Warfare'i neden hala 5 maddede oynamanız gerektiğini açıklıyoruz!
Call of Duty 4:Modern Warfare, çoğu yaşlı oyuncunun gözünde kelimenin tam anlamıyla bir efsanedir. 2007-2012 "Call of Duty altın çağı" olarak bilinen dönemi başlatan ve bundan sonra gelecek her FPS oyunu için bir standart belirleyen oyunun çıkışının üzerinden tam 14 yıl geçti.
Peki, bunca zamana rağmen, orijinal Call of Duty oynanıyor mu? Sorunun cevabı kesinlikle evet! Cevabınız evet ise, beklemeden madde bazına bakalım.
Klasik Call of Duty mekaniğinden ilk kez "modern" bir macera benimsendi.
Call of Duty serisinin başlangıç ve çıkış yıllarında net bir şekilde gözlemlenen bir şey vardı:Savaş alanında bir askersiniz ve savaş alanında tıpkı sizin gibi binlerce asker var. Call of Duty:Modern Warfare, köklerini buradan alarak tam olarak buradan açılıyor.
Yeni bir hikaye, yeni yüzler ve deneyimler, oyun ne kadar "Modern" olursa olsun, çoğumuz alışıkız. Klasik Call of Duty, lezzetini kaybetmeden lezzetini yakalıyor.
"Modern Call of Duty" ve onun çıkış hikayesi tıpkı filmlerdeki gibi
Call of Duty'yi yeni bir çağa taşıyan oyun, önceki yapımlardan çok farklı bir yöne gidiyor. Modern Warfare öncesindeki "şanlı müttefik zaferlerini" anlatan Call of Duty serisinin bu oyunla daha karanlık bir hikayeye geçişine tanık oluyoruz.
"Burada elli bin kişi yaşıyordu, şimdi hayalet bir şehir." Dizinin yeni karakterini dizisiyle belirleyen Call of Duty:Modern Warfare, nükleer silahlarla yıkılan şehirleri izlemek gibi yıllarca aklımızda kalacak deneyimleri bizlere getirdi.
Bu yeni deneyimler, iyi yazılmış bir hikâye ile harmanlandığında yıllarca unutamayacağımız bir hikâye ortaya çıkıyor. Ayrıca sadece hikaye konusunda değil, karakterler konusunda da çok başarılı bir oyunumuz var. Tüm iyi ve kötü karakterlerin birbirleriyle diyaloglarında doğal bir akış görüyoruz ve neredeyse hiçbir diyalog gülünç veya gülünç görünmüyor.
Bir oyun efsanesi olan 'All Ghillied Up' görevi
Modern Warfare'i düşünün, ilk aklınıza gelen görüntünün olacağına eminiz. reddedilecek. Uzun çimenlerde yavaş yavaş düşmanın kalbine girmek, yanlış bir adımın her şeyi mahvedeceği duygusu … Tüm Ghillied Up kesinlikle Modern Warfare adının altın harflerle yazılmasının en büyük nedenlerinden biri.
Oyunun giriş kısmı da oyunun kendisi kadar sevildi
CQB (Close Quarter Combat) aslında oyunun ilk saniyesinde karşılaştığımız ve aslında bize oyunu öğreten rehber bölümün adıdır. Bir oyunu efsane haline getirmede kılavuzun payı nedir?
Call of Duty 4:Modern Warfare, bugün bile yıllardır oynanan harika ve inanılmaz derecede küçük bir eklenti yarattı. Kronometrenin CQB'deki varlığı, bölümü sadece bir rehber değil, inanılmaz derecede rekabetçi bir alan haline getirdi. CQB'yi seven insanlar Call of Duty 4:Modern Warfare'de binlerce saat geçirmiş gibi görünse de aslında bu sürenin neredeyse tamamını rehber bölümünde geçiriyorlar. Bir rehberin bile ana oyundan bağımsız olarak kendisi için bu kadar çok hayran toplayabilmesi gerçekten muazzam bir başarıdır.
Çok oyunculu modda devrim yaratan
Orijinal Modern Warfare serisinin dengeleme yaklaşımı gerçekten takdire şayan. Dengeleme "Her şeyin sınırı olmasına izin verin, hadi sürekli olarak her şeyin zararını azaltalım ve çeşitli özelliklerini azaltalım." Bunu olarak görmeyen Infinity Ward, bu tavrın tam tersi oldu. Oyundaki her şey inanılmaz derecede güçlü. Hal böyle olunca da oyunda kullandığınız her silah ve cihaz harika hissettiriyor çünkü hepsinin ölümcül gücü var.
14 yıl sonra bile, Black Ops 2 ve Call of Duty 4:Modern Warfare'in çok oyunculu serinin en iyisi olduğunu düşünüyoruz. . Günümüzde defalarca yeniden düzenlenen "Rust" gibi efsanevi haritaların yer aldığı oyun aynı zamanda çok oyunculu bir kültür yarattı.
MLG 420 No Scope ve Mountain Dew & Doritos kombinasyonu gibi internetin başlangıcından beri var olduğu görülen "caps" lerin çoğunu Call of Duty 4:Modern Warfare'ın çok oyunculu moduna borçluyuz.
Call of Duty 4:Modern Warfare (2007) vs Call of Duty 4:Modern Warfare Remastered (2016)
Modern Warfare oynamanın gerçekten keyifli ve hoş bir deneyim olduğunu kabul edersek, bir sonraki büyük soruya geçelim:Modern Warfare'in orijinal versiyonunu mu oynayacaksınız yoksa Modern Warfare Remastered'ı mı oynamalısınız?
Orijinal oyunu oynamak, yeniden düzenlenen versiyondan daha mantıklı. Çünkü 2016 yılında piyasaya sürülen Remastered versiyonu, bireysel olarak piyasaya sürülmek yerine sadece Infinity Warfare satın alan kullanıcılar için mevcuttu. Infinity Warfare, ağır eleştiriler nedeniyle düşük satış rakamlarına ulaştığında Modern Warfare Remastered'da çok fazla oyuncu yoktu.
Oyunun tek sorunu oyuncu sayısı değildi, Call of Duty:Modern Warfare Remastered yeni bir teknoloji ile çıktı. Yeni teknoloji daha iyi grafikler, kaliteli sesler ve görsel efektler anlamına gelse de, eski oyunda olmayan performans sorunları ve hatalar aslında Modern Warfare deneyimine zarar veriyordu.
Tahmin edebileceğiniz gibi, Call of Duty:Modern Warfare Remastered için birçok çok oyunculu mod hayal kırıklığı ile ortaya çıktı. . Modern Warfare Remastered ise tek oyunculu modda yenilenen sinema ve grafiklerle kendini modern standartlara getiren keyifli bir deneyim sunuyor. Her oyuncunun yaşaması gereken bir deneyim olan bu oyunun 2021'de hatta 2999'da oynanmaması gerektiğini tavsiye ederim.